september 2022

Dagboek bij de Najaarsfeesten

Voor wie wil meeleven met het jodendom in de tijd van de najaarsfeesten is ook dit jaar het Dagboek bij de Joodse Najaarsfeesten beschikbaar op de website van het CIS.

De eerste feest is het Joodse Nieuwjaar, dat begint op de avond van 25 september.
Het ‘Dagboek’ is al begonnen; het loopt van 20 september tot 19 oktober.

Israëlzondag

De eerste zondag in oktober is het Israëlzondag. Dit jaar is dat 2 oktober.

Het CIS biedt diverse materialen voor de Israëlzondag aan, rond het thema: ‘Vreugde van de Wet’.
Zie daarvoor de website hetcis.nl

Nieuw nummer van Verbonden

Deze week komt er weer een nieuw nummer van Verbonden, waarin aandacht gegeven wordt aan de Israëlzondag en aan het thema ‘Vreugde der Wet’.

De artikelen verschijnen volgende week op onze website.

Het land Israël

De verkenners

Albert en Martha Groothedde maken tientallen video’s over Bijbelse plaatsen, gewoonten en feesten. De video’s zijn afgestemd op kinderen, maar ook volwassenen kunnen ervan leren en genieten!
Zie deverkenners.info

Studiereis in mei 2023

Het deputaatschap Kerk en Israël organiseert een studiereis die D.V. van 1 t/m 11 mei 2023 zal worden gehouden.

Het thema is ‘Het land en de staat Israël’ - het onderwerp waarop het deputaatschap zich uitgebreid bezint, in opdracht van onze generale synode.
Zie voor meer informatie www.kerkenisrael.nl/studiereis

Op zoek naar een nieuwe Israëlwerker

Het CIS gaat op zoek naar een opvolger voor Albert Groothedde. Al best vroeg, want Alberts contract duurt nog ruim een jaar. Maar het is van groot belang dat de opvolging zo goed mogelijk aansluit of zelfs overlapt. En het zal de nodige voorbereiding en tijd kosten om de grote stap te maken naar wonen en werken in Israël. Houd de komende weken de pers en/of de website van het CIS in de gaten voor de advertentie!

WebversieWebsiteAfmelden/adreswijziging