Hebreeuws

Hebreeuwse woorden

Er komen her en der Hebreeuwse woorden voor op onze website. Vaak wordt de betekenis dan ook kort vermeld. Niet altijd; sommige woorden komen heel vaak voor. Daarvan kunt u de betekenis vinden op de pagina ‘Hebreeuwse woorden’.

boekje: hebreeuwse woorden
(De Nederlandse weergave van de Hebreeuwse woorden is conform het woorden­boekje ‘Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands’. De website www.sofeer.nl (van de ‘Stichting Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands’) geeft daarover wat meer informatie, en biedt het materiaal ook aan in de vorm van een gratis electronisch woordenboek en spellingchecker, te gebruiken in MS Office.)

Hebreeuwse letters

De weergave van Hebreeuwse letters kan problemen geven. In principe moet het lukken, doordat er gebruik is gemaakt van een webfont. Excuses voor het geval er alleen maar blokjes of vraagtekens te zien zijn bij wat hier volgt: מלים בעברית


Op de pagina ‘Hebreeuwse letters’ vindt u meer informatie over de weergave van Hebreeuwse tekst.

Hebreeuwse Bijbel

Er zijn heel veel websites met de Hebreeuwse tekst van de Tenach en/of Nieuwe Testament of joodse bronnen. Op onze website kunt u de de Bijbel in het Hebreeuws vinden: de tekst van de Tenach, en een Hebreeuwse vertaling van het Nieuwe Testament. Er is op dit gebied heel veel moois!

x